Снимки: МВРМВР разкри подробности за специализираната операция през седмицата, при

...
 Снимки: МВРМВР разкри подробности за специализираната операция през седмицата, при
Коментари Харесай

МВР с подробности за разбитата наркобанда на страховития бургаски кримигерой

 

Снимки: Министерство на вътрешните работи

Министерство на вътрешните работи разкри детайлности за профилираната интервенция през седмицата, при която бе разрушена нова тайфа, занимаваща с наркоразпространение в Бургаско. Сред арестуваните е и знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Георги Илиев.
 

Акцията е извършена на територията на Бургаска област, след одобрен проект от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов, и под директното управление на Специализираната прокуратура. В нея са взели участие чиновници на териториалния бранш „ Борба с проведената престъпност “ към ГДБОП-МВР в Бургас и сътрудниците им от Отдел „ Наркотици “ при ГДБОП, написа Блиц.
 
В хода на полицейските дейности са арестувани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37г., 39г., 28г. и 22г., е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по чл.321 вр. чл.354а от Наказателен кодекс. С решение на Специализирания углавен съд им е повдигнато обвиняване по член 321 от Наказателен кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
 
В рамките на интервенцията са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности в жилища и употребени от арестуваните леки коли. Иззети са към 1 кг разнообразни типове наркотични субстанции - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в особено оборудвано за задачата помещение на къща. При претърсванията са конфискувани още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на водача на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лева По първични данни групата е работила от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до потреблението на насилствени способи - закани и побои, при реализиране на незаконната си активност.
 
По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.321 вр. чл.354а от Наказателен кодекс, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.
 



















Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР